Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Японски компании подкрепят своите продажби в Китай с реклами на живо

Идеята се появява в Китай преди около две години, като през последните месеци тя става особено популярна на фона на ограниченията срещу коронавируса

Японски компании подкрепят своите продажби в Китай с реклами на живо

Снимка: Noriko Hayashi/Bloomberg

Във времена на социално дистанциране и национални блокировки, японските компании използват видео стрийминг на живо, за да продават продуктите си на китайските потребители – нов метод, който позволява на бизнеса да поддържа продажбите, докато купувачите продължават да се чувстват несигурни по отношение на физическите магазини, пише Nikkei Asia Review.

Идеята за „реклама на живо“ тръгва от Китай, където "живата търговия" е начин китайските потребители да се запознаят с японската козметика и стоките за бита. Тъй като все още съществува забрана за пътувания в много части на света заради пандемията, компаниите се опитват да достигнат до многобройните китайски потребители чрез нови маршрути. 

Още по темата

"Всички, да вървим!", възкликва ентусиазирано китайска жена, започвайки със своя приятелка разхода в токийския квартал Шибуя, въоръжена със смартфон, прикрепен към селфи стик.

Те минават през актуалния търговски булевард Омотесандо и улица Такешита, стриймвайки на живо своите преживявания в различни кафенета и магазини през китайското мобилно приложение Kuaishou. 

Малко по-късно, в едно импровизирано студио за красота, двете жени споделят пред камерата на смартфона различни козметични продукти.

Китайските зрители могат да закупят въпросните продукти онлайн, като кликнат върху иконата на количката във въпросното приложение, която ще ги пренасочи към съответните страници на компаниите.

Това е пилотен проект, стартиран през май от базираната в Шанхай Shanghai Subaojiang Network Technology, която използва китайски туристи за продажба на японски продукти. Сега тя е в процес на адаптация на бизнеса си към един свят, ударен от пандемията.

Изпълнителният директор на Shanghai Subaojiang Хъ Цъ стартира проекта като наема седем китайски гражданки, живеещи в Япония, като търговски агенти. Неговата компания рекламира на живо почти всеки ден и започна изграждането на трансгранична рамка за електронна търговия с базираната в Токио Cross C.

Ограниченията за пътуванията, наложени срещу разпространението на коронавируса, са свили броя на китайските туристи до едва 30 през май, според Японската национална туристическа организация. Островната страна обикновено е популярна дестинация за китайските туристи, които възприемат японските продукти такива от най-високо качество.

Според прогноза на японското Министерство на икономиката, търговията и индустрията от миналата година, японските компании могат да отбележат 2 трлн. йени (18,6 млрд. долара) продажби на стоки чрез трансгранична електронна търговия през 2020 г.

Търговията на живо започна да набира популярност в Китай преди около две години, като сега тя отчита още по-сериозен растеж на фона на пандемията.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини
Как идеята „Купи изкуство, подкрепи художник“ стана социално-културен феномен